+0031-653354321     +0351-915803236     info@casaconsolo.nl

Uitstapjes

aqua Parken

Voor de liefhebber en voor kinderen mag er natuurlijk op de vakantie geen uitstapje naar een van de vele Aquaparken die de Algarve rijk is ontbreken. Je hebt een behoorlijke keuze aan verschillende waterparken waaronder Slide and Splash, Aqualand, Aquashow Park en Zoomarine. Slide and Splash is een van de grootste waterparken van Europa en heeft een keur aan glijbanen waar kinderen van alle leeftijden en volwassenen plezier aan kunnen beleven. Dit waterpark bevindt zich op vijfenveertig minuten vanaf Casa Consolo. 

shopping mall

Wie van winkelen houdt, kan zich vermaken in de Shopping Mall van Faro en in Algarveshopping in Guia. Zeker de architectuur van beide centra zijn opmerkelijk. Er is een mix van kledingzaken, sportzaken, waaronder Nike outlet gecombineerd en talrijke restaurants bieden deze centra een mogelijkheid tot vermaak. De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 23.00 uur. In de zomer van 2017 wordt een nieuwe shopping mall geopend in Loulé wat bij ons vandaan nog geen 20 minuten rijden is.

Kurkfabriek

Portugal is goed voor 75% van de kurkproductie in de wereld. Naast het toerisme is de kurkindustrie een belangrijke bron van inkomsten voor Portugal. De kurkeiken worden vanaf hun 25ste levensjaar om de 9 jaar gepeld. Na het oogsten, blijven de schorsen minimaal een half jaar buiten liggen om te stabiliseren. Vlak bij São Brás de Alportel zit een kurkfabriek die excursies geeft in de fabriekshal en waar de gids uitlegt hoe het proces van kurk bewerking verloopt.

Vogels Spotten

In de Algarve is een verscheidenheid aan vogelsoorten te spotten. In totaal wel driehonderd soorten. Zeker als je geen prof bent is het leuk en interessant om eens vogels te zien die je normaal in Nederland niet tegenkomt. Je kunt hier onder andere de Steltkluut, Witte Ooievaar, Blauwe reiger, Groenpoot Ruiter en Flamingo´s zien. Bij Casa Cosolo hebben wij informatie over diverse vogelgidsen die je een halve tot een hele dag meenemen om deze vogels te bewonderen.

Casa consolo een kleinschalige b&b in de Algarve