+0031-653354321     +0351-915803236     info@casaconsolo.nl

Stranden in de Algarve


Olhão

Olhao heeft zelf geen strand maar vanuit de haven vertrekken diversen bootjes die je naar een van de drie eilanden, Farol, Culatra en Armona, brengen. De bootjes worden zelf ook gebruikt door de bewoners van de eilanden. Vaak zie je mensen met boodschappen en eten voor de restaurants mee aan boord gaan. Alle drie de stranden hebben een eigen karakter en zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen. Op de stranden komen veel Portugezen met families en er zitten zelfs minicampings op de eilanden. Zorg er wel voor dat je een eigen parasol meeneemt.

Faro

Het strand van Faro ligt naast de luchthaven waar je geen enkel vliegtuig hoort. Het is een beetje een ondergewaardeerd strand dat bij het natuurpark Ria Formosa ligt. Je kunt hier over een lange brug van het vaste land naar het strand aan de overkant lopen. Je kunt overigens ook met de auto naar de overkant. Leuk detail is de eenrichtingsweg....soms moet je dus even wachten tot de weg vrij is. Het is een lang uitgestrekt zandstrand met wat strandtenten. Het is een aanrader een keer een tosti te bestellen bij een van de leuke strandtenten.....de tosti is zeker 30 cm groot.

Fuseta

In Fuseta heb je twee mogelijkheden om naar het strand te gaan. Je parkeert je auto kosteloos op de parkeerplaats en loopt naar het strand toe , waar je ligbedden en een parasol kunt huren. Fuseta is een fijn strand voor kinderen omdat het water daar laag is...een soort baai. Er zit ook een strandtent voor een drankje en een hapje. Je kunt ook de boot nemen naar het de overkant van Fuseta strand.. In onze Casa vind je de diverse vertrektijden. Fuseta zelf is een leuke plaats met wat winkeltjes en restaurants. Zeker een keer Oh Monel uitproberen om vis te eten. Ze staan daar te wachten voor een plekje.

Tavira

In Tavira vind je Praia Do Barril. Dit strand is te bereiken via een drijvende loopbrug. Je kunt een lange wandeling maken naar het strand toe of je neemt (leuk voor kinderen) een klein dieseltreintje. Op dit strand vind je een rustplaats voor scheepsankers ter nagedachtenis aan de vroegere tonijnvisserij. Het strand Ilha de Tavira wordt beschouwd als een van de beste stranden van Zuid-Europa en ligt op het oostelijk puntje van een immense zandvlakte. Het strand is te bereiken door middel van een bootje dat je in circa tien minuten naar het strand toebrengt.

Casa consolo een kleinschalige b&b in de Algarve