+0031-653354321     +0351-915803236     info@casaconsolo.nl

Cultuur 

Faro

Faro is de hoofdstad van de Algarve. Faro was in 1540 bekend als Ossonoba. De inwoners leefden van visvangst en zout. Door de rijke historie heeft Faro veel bezienswaardigheden, zoals de Kathedraal Igreja da Se en het Nossa Senhora da Assuncao Museum. Ook de oude stadsmuren in het historische centrum van Faro zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Als je geluk hebt, zie je nog ooievaars die vaak hun nesten maken in dit oude gedeelte van de stad.

Olhão

Aan het natuurreservaat Ria Formosa, op ongeveer 8 km van faro, ligt het gezellige stadje Olhão. Typisch Portugees dorp waar soms de tijd heeft stilgestaan. Olhão is bij uitstek een vissersplaats. Aan de haven zit ook de markt waar de vissers hun waar verkopen. Op zaterdag is hier een weekmarkt waar men nog levende kippen en ganzen verkoopt. Vanuit Olhão vertrekken diverse bootjes naar de eilanden Farol, Armona en Culatra.

Loulé

Loulé is een van de oudste plaatsen van de Algarve en werd gesticht door de Moren. Je komt overal nog de kenmerkende witte huizen en de smalle steegjes tegen en er zijn nog Moorse baden te vinden. Loulé is bekend om zijn overdekte markthal die dagelijks geopend is. Zaterdag is er een weekmarkt en een zigeunermarkt. Bezienswaardig zijn Castle of Loulé, Jarmim dos Amuados en Palacia de Gama Lobos.

Tavira

Tavira: de mooie stad met de Romeinse brug. In Tavira was vroeger aan de rivier al een kleine nederzetting te vinden. De Feniciërs, de Romeinen en later ook de Moren drukte hun stempel op dit mooie oude plaatsje. De Romeinse brug verbindt de twee gedeeltes van de stad. De mooie huizen aan de rivier weerspiegelen dat Tavira een welvarende stad was. Tegenwoordig leeft men van het toerisme, talloze barretjes en eetgelegenheden hebben hier hun weg gevonden. Gezelligheid is hier zeker in de avonden te vinden.

paleis van estoi

Estoi is een mooi klein dorpje vlakbij de stad Faro en vijftien minuten vanaf São Brás de Aloportel gelegen. Het dorp heeft kleine en nauwe straatjes die typerend zijn voor de Algarve. Een blikvanger in het Estoi is het in prachtige kleuren geschilderde Paleis van Estoi. Het paleis behoorde aanvankelijk toe aan Morgado Francisco Vasconcelos, een edelman uit het koningshuis. Het is gebouwd in een neobarok en neo-rococo stijl. Later diende het Paleis als een Pousada.

Casa consolo een kleinschalige b&b in de Algarve