+0031-653354321     +0351-915803236     info@casaconsolo.nl

Algarve

Portugal is opgedeeld in vijf streken. Beginnend in Noord-Portugal waar Porto ligt, Beiras met zijn Coimbra, Vale Do Tejo waar Lissabon ligt, Alentejo en de Algarve. Ten onrechte denkt men vaak dat de Algarve alleen het gebied is aan de kust met als bekende badplaats Albufeira. Maar de Algarve grenst hoger tot aan het noorden aan de Alentejo en oostelijk aan Spanje. Algarve dankt zijn naam aan het Arabische El-Gharb wat zuidelijk betekent. Het oostelijke gedeelte vanaf Faro tot aan de Spaanse kust wordt wel de lijzijde van de Algarve genoemd. De kuststrook met zijn lange stranden is vrijwel geheel beschermd natuurgebied (Parque Natural da Ria Formosa). Het binnenland van de Algarve is nog vrijwel onaangetast door het toerisme. Dit heuvelachtige gebied is dunbevolkt en hier heeft de tijd stilgestaan. Soms kom je er dorpjes tegen, waar maar tien mensen wonen en vaak in erbarmelijke omstandigheden leven.

De Algarve heeft een mediterraan klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan. In het voorjaar gaat het kwik al gauw naar de twintig graden en zijn er met regelmaat dagen waarop je op het strand kunt liggen. In de avonden koelt het dan wel wat af. De zomermaanden zijn heerlijk zwoel en warm en er valt bijna tot nooit regen in deze periode. Ook het naseizoen leent zich qua weer bij uitstek voor een vakantie in B&B Casa Consolo in de Algarve.

De Algarve is de laatste jaren enorm populair geworden en in aanzien gestegen als belangrijke vakantiebestemming. Het is een prachtige regio om te verblijven. De mensen zijn er vriendelijk en er zijn prachtige mooie brede stranden en kleine baaitjes die liggen aan dorpjes of steden. Als je echt wat van deze streek wilt zien dan heb je een auto nodig waarmee je van Monte Gordo, dat grenst aan Spanje, naar het Sagres, het meest zuidwestelijke punt van de Algarve kunt rijden. Onderweg kun je dan een van de prachtige stranden bezoeken, zoals Praia da Marinha, Praia da Galé met zijn mooie kliffen, Praia da Luz, Praia de Salema of bij Lagos, Praia Dona Ana.

Wil je graag een avontuurlijke vakantie die ruimte biedt aan strand, natuur, cultuur, heerlijk eten en rust boek dan hier.


casa consolo een kleinschalige b&b in de Algarve