+0031-653354321     +0351-915803236     info@casaconsolo.nl

Algarve

Portugal is opgedeeld in vijf streken. Beginnend in Noord-Portugal waar Porto ligt, Beiras met zijn Coimbra, Vale Do Tejo waar Lissabon ligt, Alentejo en de Algarve.Ten onrechte denk men vaak dat de Algarve alleen het gebied is aan de kust met als bekende badplaats Albufeira. Maar de Algarve grenst hoger tot aan het noorden aan de  de Alentejo en oostelijk aan Spanje. Algarve dankt zijn naam aan het Arabische El-Gharb wat zuidelijk betekent. Het oostelijk gedeelte vanaf Faro tot aan de spaanse kust wordt wel de lijzijde van de Algarve genoemd. De kuststrook met zijn lange stranden is vrijwel geheel beschermd natuurgebied (Parque natural da Ria Formosa).Het binnenland van de Algarve is nog vrijwel onaangetast door het toerisme. Dit heuvelachtige gebied is dun bevolkt en heeft de tijd stilgestaan. Soms kom je er dorpjes tegen waar maar 10 mensen wonen en vaak in onbarmelijke omstandigheden aan onze maatstaven afgemeten.

De Algarve heeft een mediterraan klimaat dat sterk wordt beinvloed door de Atlantische Oceaan. In het voorjaar gaat het kwik al gauw naar de twintig graden of er boven en zijn er met regelmaat dagen waarop je op het strand kunt liggen. In de avonden koelt het dan wel wat af. De zomermaanden zijn heerlijk zwoel en warm en er valt bijna tot nooit regen in deze periode. Ook het naseizoen leent zich qua weer bij uistek voor een vakantie in de Algarve.

De Algarve is de laatste jaren enorm populair geworden en gestegen als vakantiebestemming. Het is een prachtigige regio om in te verblijven. De mensen zijn er vriendelijk en er zijn prachtigige mooie brede stranden en kleinen baaitjes die liggen aan dorpjes of steden. Als je echt wat van deze streek wilt zien dan heb je een auto nodig waarmee je van Monte Gordo wat grenst aan Spanje naar het Sagres het meest zuidwestelijke punt van de Algarve kunt rijden en onderweg de stranden van Praia da Marinha, Praia da Gale met zijn mooie kliffen, Praia da Luz, Praia de Salema en bij Lagos Praia Dona Ana een bezoek kunt brengen.

Wil je graag een avontuurlijke vakantie die ruimte biedt aan strand, cultuur, heerlijk eten en rust boek dan hier.

 

Casa Consolo een sfeervolle b&b in de algarve